Vimar, Vilsan İlacı satın alarak hedef büyüttü.

21 February 2022, Monday
2747
Vimar

20 yıldır hayvan sağlığı için dünya standartlarında yem katkı maddeleri üretimi yapan Vimar Hayvan Sağlığı, ürettiği hayvan sağlığı ürünleri ile dünya hayvancılık sektörüne hizmet veren Vilsan İlaç’ı 30 milyon TL’ye satın aldı.

Hayvan beslenmesi vehayvan sağlığı sektöründegeniş ürün çeşidive güçlü teknik kadrosuile Türkiye hayvancılık sektörüfirmalarından Vimar HayvanSağlığı, inorganik bir büyümeile geçtiğimiz Haziran ayındayaklaşık 30 yıldır sektörde faaliyetgösteren, 2001 yılında kutubazında ve 2009 yılında ihracatalanında Türkiye lideri olmuşVilsan İlaç’ı 30 milyon TL’ye satınaldı. Sıfırdan yatırım yapmak yerineşirket satın alarak büyümeyitercih eden Vimar, Vilsan üretimbirimlerinde GMP standartlarınıyakalayarak Türkiye’de hayvansağlığı ilaçları arasında lider olarakkonumlanmayı isteyen Vimar,20 milyon TL ek bir yatırım dahayaparak toplamda 50 milyonTL’lik bir yatırıma imza attı.Konuyla ilgili yapılan basıntoplantısı Vimar Hayvan SağlığıYönetim Kurulu Başkanı MustafaBaysan ile Yönetim Kurulu ÜyesiBurak Kutal’ın ev sahipliğindegerçekleşti. Ağırlıklı olarak kanatlısektörüne hizmet vermekte olanVimar Hayvan Sağlığı, bu satınalma ile ruminant ilaç pazarındaki eksikliği kapatmayı hedeflemektedir.

Vimar Hayvan Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baysan, “Gelişen teknolojidoğrultusunda yapmış olduğuyatırımlarla büyükbaş ve balıkçılıksektöründe de emin adımlarlailerleyen Vimar, müşterilerin hertürlü ilaç ve yem katkı ihtiyaçlarınıkarşılayacak zenginlikteürün portföyüne ve müşterilereözel formül üretme kapasitesinesahiptir. Kendi bünyesindeoluşturduğu yenilikçi ve gelişmelereaçık kalite kontrol laboratuvarındahammadde, bitmişürün ve yem analizlerini yapanfirmamız; Ar-Ge laboratuvarındaise yeni ürün formlarını çalışıpgeliştirmektedir” diye konuştu.2015 yılının ikinci yarısında ürüngrubuna 11 yeni ilaç ekleyeceklerinide açıkladı.