Bacticid pH
Kanatlı içme suları için geliştirilmiş sıvı formda ve içilebilir Salmonella inhibitörüdür.
Bileşimi:
Sıvı formda formik asit, propiyonik asit ve bakır asetat içermektedir.
Kullanım Sahası :
Kanatlı içme sularına katılarak Salmonella kontrolünü sağlamak için kullanılır.
Faydaları:
- Mükemmel su hijyeni sağlar.
- Organik madde varlığında dahi içme suyu pH’ını düşürür.
- Küf, maya ve enteropatojenlere (E.coli, Samonella spp.) karşı etkilidir.
- Su boruları ve tanklarda oluşan biyofilm tabakasını çözerek yeni biyofilm oluşumunu, dolayısıyla yeni enfeksiyon risklerini önler.
- Dışkının su içeriğini ve kirli yumurta oranını azaltır, altlık kalitesini iyileştirir.
- Midedeki pH’yı düşürmek suretiyle daha fazla pepsinojenin pepsine dönüşmesini sağlar, artan pepsin miktarıyla protein sindirimini artırır.
- Yumurta kabuk kalitesini artırır, kırık oranını azaltır.
- FCR ve büyüme hızını iyileştirir.
- Korozif (aşındırıcı) etkiye sahip bir ürün değildir. Sürekli kullanımlarda dahi su hattında hiçbir aşınma meydana getirmez.
Uygulama Dozu:
- Broiler piliçler: Her 15 günde bir 2 gün boyunca 1000 L içme suyuna 0.5 - 1 L ilave edilir.
- Damızlıklar ve Ticari Yumurtacılar: Her 20 - 25 günde bir 2 gün boyunca 1000 L içme suyuna 0.5 - 1 L ilave edilir.
Ambalaj Şekli:
5, 20, 200 ve 1000 Lt’lik plastik ambalajlarda.